keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Minna Canth kertoi minulle Berliinissä tarinan suoraan bittiavaruudesta

Huhut painetun kirjan kuolemasta ovat ennenaikaisia. Jo vuosia on kerrottu, että sähköiset kirjat tulevat syrjäyttämään painetut kirjat. Yhä edelleen kuitenkin painettu kirja on suosituin tavallisten lukijoiden keskuudessa.

Vähitellen olemme saaneet yleisiin kirjastoihinkin uusia e-kirjoja ja niiden suosio kasvaa koko ajan. Kokeakoulukirjastoissa ollaan jo siirrytty laajasti sähköisiin aineistoihin ja siellä lainausluvut ovat todella suuria.Heinäkuussa koko kansalla on kuitenkin mahdollisuus tutustua e-kirjoihin eli sähköisiin kirjoihin Koko kansa lukee -kampanjan avulla. Kuka tahansa voi lukea e-kirjoja ilmaiseksi lataamalla niitä omalle tietokoneelle, tabletille tai älykännykälle.

Kirjan lainaamiseen tarvitaan vain paikallisen, oman kirjaston kirjastokortti, verkkoyhteys ja lukemiseen soveltuva laite. Kirjat ovat lainattavissa koko kampanjan ajan 4.-24.7.2016.

Meidän kirjastossamme kirjat voi lainata  Lapin kirjastosta. Käykäähän lainaamassa omanne joko kolmesta kamnpanjakirjasta tai muusta valikoimasta!
Vietin jokunen vuosi sitten lapseni kanssa netti-retriittiä Berliinissä. Päivät käyttäydyimme kunnon turistien tavoin tutustuen museoihin, nähtävyyksiin ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Illoiksi vetäydyimme kuitenkin hostellimme huoneeseen, jossa wifi mahdollisti internetin viimeisen sivun etsinnän täyden hiljaisuuden vallitessa.

Olin ladannut Gutenberg-projektin sivuilta tabletilleni ilmaisen Minna Canthin kirjan, ja niin tuli minullakin luettua elämäni ensimmäinen e-kirja. Kokemus oli miellyttävä ja kätevä. Jatkossakin saatan ottaa pinon kirjoja tällä tavalla mukaani matkoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti